Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX.

Räknefel hos SL - 400 miljoner minus

"Det är en överskattning av antalet resenärer som gett den här situationen "
1:23 min

Felaktiga prognoser gör att SL riskerar att missa målen med runt 400 miljoner. Det är en överskattning av antalet resenärer som gett den här situationen säger Suss Forssman Thullberg som är kommunikationschef. SL:s förhoppning är att det inte ska märkas att företaget ska spara.

Det är inte aktuellt med några höjningar av biljettpriset enligt Suss Forssman Thullberg - och hon ser heller inge risk att landstinget ska få skjuta till mer pengar.

Vi kommer att försöka öka antalet sålda biljetter - men dessutom kommer vi att tvingas skära med osthyveln över hela verksamheten säger hon.

Men pengarna finns med i årets budget vilket innebär att kostnaderna måste sänkas - eller att företaget drar in mer pengar. Vi kommer att försöka öka antalet sålda biljetter - men dessutom kommer vi att tvingas skära med osthyveln över hela verksamheten säger Suss Forssman Thullberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".