Stockholm

Hovrätten skärper straffen för tortyr i Årstabutik

Hotade med borr och knivar
0:58 min

Hovrätten skärper straffen för två av de fyra män som dömdes för att ha misshandlat och hotat tre tonårspojkar under tio timmar i en källare i Årsta.

Det var den 31 januari i år som de tre pojkarna besökte butiken i Stockholmsförorten Årsta. Där hölls de kvar av butiksägaren och tre andra män, från klockan nio på morgonen till sju på kvällen. Under dessa timmar utsattes de för en mängd brott och misshandeln beskrivs som tortyrliknande.

Männen ska ha hotat pojkarna med borrmaskin och knivar och en av pojkarna utsattes för så kallad skendränkning.

Straffen skärps nu för två av de fyra männen från två år till två år och sex månader, respektive två år och fyra månader till tre år. De döms dessutom för försök till utpressning.

En av männen, som först fick genomgå rättspsykiatrisk undersökning men som friskförklarades, får sitt straff sänkt från ett års fängelse till skyddstillsyn i förening med fängelse i tre månader.

Enligt de tilltalade genomfördes misshandeln eftersom man misstänkte att de tre pojkarna skulle ha gjort inbrott i butiken.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".