AIK:s vd: "Vi känner oss trygga med vad vi gjort"

Vd Thomas Edselius: "Jag säger ingenting"
1:40 min

I går avslöjade P4 Radio Stockholm att fotbollsklubben AIK tagit emot miljontals kronor som misstänks komma från ett stort bedrägeri. AIK:s vd bekräftade tidigare i dag muntligen för P4 Radio Stockholm att de tagit emot pengar från säkerhetsföretaget Skyddsteknik, men när det är dags för en bandad intervju vill vd Thomas Edselius inte kommentera ärendet. 

Gårdagens avslöjande handlar om att AIK fotboll AB tagit emot minst 12 miljoner kronor från säkerhetsföretaget Skyddsteknik som står det konkursade värdebolaget Panaxia nära.

Pengarna som gått in i AIK kommer från ett misstänkt bedrägeri. I en intervju som sändes i går med AIK:s nuvarande vd Thomas Edselius säger han att han varken hört talas om Skyddsteknik eller att man skulle ha gjort affärer med det bolaget.

Men tidigare i dag bekräftade Thomas Edselius muntligen för P4 Radio Stockholm att man tagit emot pengarna, och att han skulle kommentera detta under AIK:s styresemöte under eftermiddagen. Men när det är dags för en bandad intervju kan han dock inte bekräfta uppgifterna.

– Med hänsyn till att det pågår en brottsutredning har jag inga större kommentarer till det, säger Thomas Edselius.

– Vi i AIK har gjort en internutredning och vi känner oss trygga med vad vi har gjort.

Vad har internutredningen visat?

– Vi har korrekta avtal och papper på alla de transaktioner som har skett bakåt i tiden.

Tidigare i dag när jag pratade med dig i telefon så bekräftade du för mig att ni hade fått pengar från Skyddsteknik, men att ni hade en god förklaring, hur förhåller du dig till de uppgifterna nu?

– Det är en pågående brottsutredning, jag tänker inte att säga mer än så.

Men tar du tillbaka dina uppgifter som du sa till mig?

– Jag säger ingenting, det är en pågående brottsutredning.

– Vi kommer att uttala oss och vi kommer att ge ut ett pressmeddelande om hur vi ser på saken, och jag ingen mer kommentar just nu, säger Thomas Edselius.

Granskning av Panaxia

Här hittar du P4 Radio Stockholms samlade granskning av#link=348201#

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".