Arkivfoto: Scanpix
SPORT

Fortsatt stort förtroende för AIK bland fansen

"Nu är folk mest arga på media"
1:31 min

Det verkar inte vara många AIK-supportrar som bryr sig särskilt mycket över det faktum att fotbollsklubben har tagit emot miljontals kronor från vad som kan vara brottslig verksamhet.
- Förtroendet är väldigt stort. Nu är man mest arg på media och på konkursförvaltaren, säger AIK-supportern Johan Westin.

Efter P4 Radio Stockholms avslöjande om att AIK tagit emot miljontals kronor från misstänkt bedrägeriverksamhet från säkerhetsföretaget Skyddsteknik backar nu supportrarna upp klubben.

Johan Westin, som är AIK-supporter och redaktör för nätsidan Gnagarforum på Svenska fans säger att förtroendet för fotbollsklubben är fortsatt stort och att det snarare är media man är arg på.
- AIK har nog inte särskilt mycket skuld i det ändå. Förtroendet är väldigt stort. Nu är folk nog mest bara arga på media som blåser upp det här och även på konkursförvaltaren som går ut i media och talar trots att han inte har så mycket fakta kring om AIK har gjort något fel, säger han.

Men bland AIK:s sponsorer är oron antaglien större enligt Mats Georgson som är varumärkesexpert.
- Generellt är sponsorer mycket nervigare än vad jag tror att publiken är i det här fallet, säger han till Ekot.

Niklas Brantingson, som är presschef på en av AIK:s huvudsponsorer, Peab, säger till P 4 Radio Stockholm att de självklart följer ärendet men att de inte vill säga något i nuläget.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".