Tunga finansiärer lämnar AIK fotboll

Styrelsen för AIK fotboll AB lämnar sina platser. Det innebär också att de två tunga finansiärerna Sandro Catenacci och Per Bystedt lämnar bolagsledningen, något som kan bli ekonomiskt kännbart för AIK.

Sandro Catenacci och Per Bystedt köpte tillsammans aktier i AIK för 7 miljoner kronor förra året. De har även investerat pengar vid andra tillfällen och lockat många andra att satsa på AIK, men nu är det slut med det, säger Sandro Catenacci till Radio Stockholm.

Orsaken till att styrelsen avgår är att fotbollföreningen AIK gjort det omöjligt för styrelsen att arbeta vidare, då föreningen i går, söndag, slog fast att förtroendet för styrelsen är förbrukat. Det säger avhoppade styrelseledamoten och landshövdingen i Östergötland, Björn Eriksson.

- I och med att ägaren har sagt att man saknar det förtroendet så tycker jag att det faktiskt är modigare att se den sanningen i vitögat än att hanka sig kvar och försöka liksom köra några månader till. Det tycker jag inte är riktigt rakryggat, säger han till Radio Stockholm.