Foto: Maja Suslin/Scanpix
fotboll

Säkerheten brast på Stockholmsarenan

"Verkar vara nån sorts sport att springa in på planen"
5:01 min

En åskådare sprang in på planen och nådde så när fram till Zlatan Ibrahimovic i träningsmatchen mellan Hammarby och PSG. Åskådaren stoppades dock innan han nådde ända fram till Zlatan.

Säkerhetsarbetet på Stockholmsarenan har varit prioriterat under flera år. Efter att en bomb hittades i slutet av juni valde säkerhetschefen Michael Englund att stärka säkerheten ytterligare.

Staket monterades upp runt arenan, fler vakter placerades ut och med 475 kameror runt om i området skulle inget mer hända. Så var planen.

Den sprack när franska fotbollsklubben Paris Saint-Germain och Zlatan Ibrahimovic var på besök.

Efter 45 minuters spel av tisdagens träningsmatch mot Hammarby rusade en åskådare in på planen. Snabbt kom han fram till mittlinjen, nästan fram till Ibrahimovic, innan vakterna lyckades få tag på honom.

– Det verkar som att det är någon sport att springa in på planen, sade säkerhetschefen Michael Englund som inte alls var särskilt nöjd med händelsen.

Desto mer nöjd var han med agerandet av vakterna.

– Vi är alltid uppmärksamma på det här och nu lyckades vår runningback få tag på honom innan han kom fram till Zlatan. Vi har två gripna som sitter i polishäktet.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".