Polisinsatsen i samband med händelserna på Reimersholme i Stockholm. Foto:Anders Ohlsson/ P4 Sveriges Radio Stockholm
STOCKHOLM

Åklagaren överklagar domen mot rånaren som dödade guldhandlare på Reimersholme

Åklagaren överklagar nu domen mot den 25-åring som nyligen dömdes för att ha dödat en guldhandlare på Reimersholme i samband med ett rån.

25-åringen, som var den enda som dömdes för överfallet, fick tolv års fängelse för bland annat dråp. Men åklagaren anser att han i stället ska dömas för mord och vill även att han döms till livstids fängelse.

Det var i våras som tre personer överföll den 73-årige guldhandlaren och hans fru överfölls och bands fast i bostaden på Reimersholme, medan deras butik tömdes på värdesaker. I tumultet avlossades ett skott som träffade mannen i bröstet - och guldhandlaren avled.

Brottet rubricerades som dråp eftersom den tillfångatagna guldhandlaren attackerade 25-åringen med en kniv strax innan han skjöts till döds - och rätten ansåg att det var en förmildrande omständighet att rånaren blivit attackerad.

Men åklagaren menar att det snarare var rånaren som försatt guldhandlaren i en nödvärnsituation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".