Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Anders tipsar om blomkåls- och potatiscreme

Publicerat torsdag 25 juli 2013 kl 15.13
Läs det enkla receptet nedan.

Kockan Anders Levén tipsar idag om ett bra tillbehör till exempelvis rökt vildssvinsnacke. Med lite blomkål och mandelpotatis kan du lätt laga Anders creme.

Blomkål- och mandelpotatsicreme (4 pers).

  • 1 blomkålshuvud
  • 6 st mandelpotatisar
  • 2 stjälkar av färsk lök
  • Vatten så det täcker, lite salt
  • 1 msk hönsbuljong
  • salt
  • tabasco
  • tryffelolja

Potatisen och blomkålen kokas mjukt, hälls av men spara kokvattnet, mixas och kryddas i efter skott, slå i lite av kokvattnet till önskad konsistens.

Servera kall som tillbehör till rökt kött, gravad lax eller kyckling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".