Läs det enkla receptet nedan.

Anders tipsar om blomkåls- och potatiscreme

Kockan Anders Levén tipsar idag om ett bra tillbehör till exempelvis rökt vildssvinsnacke. Med lite blomkål och mandelpotatis kan du lätt laga Anders creme.

Blomkål- och mandelpotatsicreme (4 pers).

  • 1 blomkålshuvud
  • 6 st mandelpotatisar
  • 2 stjälkar av färsk lök
  • Vatten så det täcker, lite salt
  • 1 msk hönsbuljong
  • salt
  • tabasco
  • tryffelolja

Potatisen och blomkålen kokas mjukt, hälls av men spara kokvattnet, mixas och kryddas i efter skott, slå i lite av kokvattnet till önskad konsistens.

Servera kall som tillbehör till rökt kött, gravad lax eller kyckling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".