Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm ser allvarligt på bristerna med SL:s betalsystem med reskassan och menar att problemen ska åtgärdas snarast. Foto: Scanpix/arkivbild

Christer G Wennerholm om SL:s brister med reskassan: "Ska vara löst snarast, det är mitt krav"

1:01 min

Efter P4 Radio Stockholms inslag i morse om problemet med SL-s betalsystem med reskassan som ersatt remsorna svarar nu trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm på kritiken.
- Det ska snarast bli ordning och reda på det här systemet, vi ska vara rädda om våra kunder.

Det har varit mycket problem och missnöjda resenärer sedan reskassan ersatte de tidigare remsorna. Bland annat kan det vara problem när man reser mellan olika zoner. Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) svarade på kritiken i programmet P4 Radio Stockholm Eftermiddag med Sabina Kuutti.
- Vi ser allvarligt på detta. Det här ska vara löst snarast det är mitt krav, säger han och fortsätter.
- Det är våra kunder och dom ska vi vara rädda om, det här är inte alls tillfredsställande. Jag ska följa upp och se hur detta kommer att ske så att det blir på bästa sätt. Jag ska ta kontakt med SL:s vd redan idag, det ska snarast bli ordning och reda på det här systemet, så här ska det inte vara.

Och även oppositionspartiet Miljöpartiet reagerar på inslaget. Återigen pekar de på krångel med de olika zonerna och kritiserar SL:s biljettsystem: "Vår lösning är att ta bort zonerna och införa en zon i hela länet. En zon, en biljett för enkel resa - lätt att förstå för både personal, turister och sällanresenärer i länet, skriver Yvonne Blombäck, trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet i landstinget, i ett mejl till P4 Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista