Arkivbild: Foto: Scanpix

Ostyrig vind gäckade luftballonger

Vinden var inte att lita på igår kväll, och flera varmluftsballonger tvingades gå ner på oplanerade platser, skriver dn.se. Många ballonger sågs flyga på låg höjd, och två gick ner vid Karlbergs slott.

Ballongtursarrangören K-G Silverstolpe gick upp med sitt ballongsällskap i Kärrtorp, med sikte på Hagaparken norr om Stockholm. I stället blev det en landning på liten yta vid Globen efter en timmes flygning.

– Det gick väldigt långsamt, ibland stod vi still eller gick bakåt. Det är inte kul om man blir stående över tättbebyggt området, och sedan får slut på på gas när man befinner sig över en kraftledning eller en byggnad. Men det var ju kul att landa på liten yta, säger K-G Silverstolpe till P4 Radio Stockholm.

Flera väderprognoser spådde igår att vinden skulle vända från ostlig till sydlig under kvällen, men det blev inte så.

– Till och med flygets egen meteorolog vid Arlanda sade att vinden skulle vända klockan 20. Men vädret är oförutsägbart. Nu håller vinden på att ändra sig från nordlig till sydlig, och vi befinner oss i skarven. Därför är det så svårt att säga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista