Nu misstänks polisen för misshandel. Foto: dn.se
Stockholm

Polis misstänks för misshandel efter attack med batong

Den polis i Stockholm, som på film slår en berusad man med batong, misstänks nu för misshandel. Polisen kommer att omplaceras så länge utredningen pågår.

På filmen syns hur polisen slår mannen 14 gånger med sin batong samtidigt som en polishund går till angrepp.

Under onsdagen meddelade Stockholms tingsrätt att polisen är misstänkt för misshandel alternativt tjänstefel, skriver Dagens Nyheter.
- Jag kommenterar inte pågående utredning men det enda som har har hänt är en teknisk ändring där nu polisen är misstänkt för misshandel. Ändå från början har det varit fråga om antingen misshandel elelr tjänstefel, säger överåklagare Mats Åhlund till P 4 Radio Stockholm.

Varför polisen nu är misstänkt för misshandel vill han inte gå in på och inte heller om polisen varit misstänkt eller dömts för liknande händelser eller andra bnrott tidigare.

Då utredning pågår vill Mats Åhlund heller inte svara på hur mannen som ska ha fått ta emot flera batongslag av polisen mår idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".