Hässelby

Polissatsning efter många skottlossningar i Hässelby

"Handlar om personliga konflikter"
1:17 min

Polisen har fortfarande inte några misstänkta gärningsmän efter den skottlossning som inträffade i Hässelby strand på söndagskvällen där två män besköts. En man skadades allvarligt men ska enligt polisen inte vara livshotande skadad. Gårdagens skottlossning var en av flera som ägt rum i Hässelby på senare tid och nu har Västerortspolisen tillsatt en särskild grupp mot gängbildningar i området.

Gårdagens skjutning var en av flera skottlossningar i området i år. Enligt polisen har uppemot åtta liknande incidenter skett i Hässelby strand det senaste året, bland annat i januari då flera förbipasserande hamnade mitt i en skottlossning i Vällingby centrum, ingen ska dock ha skadats.

Polisen kan inte säga om gårdagens händelse har något samband med tidigare skottlossningar i Hässelby men västerortspolisen har satt in en särskild grupp för gängbildning i hopp om att försöka bekämpa de problem med grupperingar som uppkommit i området den senaste tiden.

Troligtvis är det två gäng i Hässelby och bråken tros handla om narkotikaaffärer och konflikter mellan individer i de olika grupperna enligt Lars Byström på Stockholmspolisen.

De två männen som besköts igår kväll är båda kända av polisen sedan tidigare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".