Under högtidliga former överlämnade programledare Alexander Hammarlöf Radio Stockholms Turistindex, till Olle Zetterberg, VD på Stockholm Visitor Board. Bild: SR

Radio Stockholms index nu i händerna på turistbranschen

4:21 min

Dokumentet var varsamt ihoprullat och knutet med ett rosa band (som Otto visserligen hittade på gatan vid Nybroplan), när det högtidligt överlämnades till Olle Zetterberg, VD för Stockholm Visitor Board.

Så nu är RSTI, Radio Stockholms Turistindex, i händerna på turistbranschen och det återstår att se om den agrerar efter den nya, ofta banbrytande, informationen.

Resultatet förvånade Olle på många sätt, bland annat att Taiwan och Malaysia placerar sig mycket högt samt att det verkar som om Stockholm under juli består av 95% turister.

Andra förvånande fakta var att det finns exakt lika många turister från Holland som från Gränna samt att det tvärtemot vad många tror, inte finns en enda engelsk turist i Stockholm. Notera gärna att även om vi själva fäster stor tilltro till RSTI är undersökningen inte statistiskt säkerställd, den lider dessutom med största sannolikhet av flera grava brister och Sveriges Radios ledning har hittills vägrat kännas vid RSTI:s förekomst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista