Norrtälje Tingsrätt
Hallstavik

60-årig man sköt mot frun - dömd till skyddstillsyn

Den man i 60-års åldern i norra Norrtälje som avfyrade ett skott i hemmet mot sin frun, döms av Norrtälje tingsrätt till skyddstillsyn för försök till misshandel och olaga hot. Det var i början av sommaren som en man i närheten av Hallstavik i norra Norrtälje hotade sin fru i parets bostad efter att hon gömt makens sprit, skriver Norrtelje tidning.

Mannen blev så upprörd att hämtade hagelgevär och två pistoler. Frun larmade samtidigt polisen. Efter hot och våld gömde sig kvinnan i parets sovrum. Mannen avfyrade då ett skott genom dörren.

När polisen kom till platsen kom kvinnan ut oskadd. Därefter barrikaderade sig mannen i huset men gav upp efter två timmars förhandling med polisen. 

Tingsrättens bedömning är att skottet inte var avsett för att skada eller döda utan ska ses som ett allvarligt hot. Mannen döms alltså till skyddstillsyn för försök till misshandel och olaga hot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista