Jimmy Sakoonkun (t.v.) räddades av vännen Dennis Sjöland (t.h.). Foto: Björn Lindberg /Sveriges Radio.
Haninge

16-åriga Jimmy dök rakt på järnrör i Rudan

Jimmy dök rakt på ett järnrör
3:53 min

16-åriga Jimmy Sakoonkun från Jordbro svimmade och fick hjärnskakning efter att ha dykt från en brygga vid badplatsen Rudan i Haninge i helgen. Han dök med huvudet före rakt på ett järnrör.

– Vi hoppade en sista gång och då slog jag i huvudet. Jag kom upp och sa att jag hade skitont i huvudet, jag såg konstigt, mådde skitilla och var nära att spy. Sen minns jag inte mer, säger Jimmy Sakoonkun.

Jimmy blev räddad av vännen Dennis Sjölander som dök ner till botten och fick upp honom.

– Jag dök i och simmade under vattnet men såg honom ingenstans. Sen kollade jag runt och simmade lite till och då såg jag honom på botten. Då simmade jag ner och tryckte upp honom mot ytan och simmade mot land.

– Han rörde sig inte, det var en chock, berättar Dennis Sjölander.

Jimmy fördes till sjukhus där personalen berättade att Jimmy haft tur. Hade han träffats av järnrörer i ögat eller i halsen hade det kunnat sluta ännu värre.

I efterhand fick vännerna veta att det rörde sig om två metallrör från bryggan som stack rakt upp under vattenytan. Haninge kommun har nu kontrollerat alla sina åtta kommunala badplatser efter olyckan.¨¨

Nu kommer Jimmy Sakoonkun vara hemma och vila i några dagar.

– Jag mår sådär, det är lite jobbigt. Jag kommer alltid tänka när jag badar med mina kompisar.

Björn Lindberg
bjorn.lindberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".