Sigtuna

Magsjuka stänger kommunalt bad

Flera personer har blivit magsjuka efter att ha badat i Midgårdsbadet i Märsta de senaste dagarna. Sigtuna kommun har nu bestämt att stänga badet i väntan på nya provsvar.

Enligt information på kommunens hemsida testas vattenkvalieten två gånger i veckan för e-kolibakterier och enterokocker, som båda finns i tarmkanalerna.

– Vi har uppgifter om att ett antal personer har blivit magsjuka vid bad i Midgårdsbadet under fredag den 2 augusti och lördag 3 augusti, säger Pekka Widergren, fritidschef på Sigtuna kommun i en kommentar på kommunens hemsida.

Det senaste testet, som gjordes i torsdags, har inte visat på några förhöjda bakteriehalter, enligt kommunen. Nu väntar kommunen på svar på prover som tagits under måndagen. I väntan på dem kommer badet att vara stängt.

Midgårdsbadet har biologisk rening. I stället för klor renas badet med något som påminner om ett våtmarkssystem i en reningsbassäng med kiselstenar och särskilda vattenväxter.

Nyheter P4 Stockholm

 
 
 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista