P4-reportern Otto Marand stack till piratland på Värmdö men slapp gå på plankan då flera av scoutpiraterna på Skörbjugglägret imponerades av hans käpp. Bild: SR

Otto på scoutläger fick ingen kokosboll - visade käpp

1:26 min

Vår reporter Otto Marand besökte idag det jättelika scoutlägret Skörbjugg, på Värmdö. Och även om han misslyckades i en bollkastningsutmaning som främst riktar sig till 10-åringar, lyckades han trots allt imponera på många lägerbesökare med sin så kallade scoutkäpp, alltså en käpp full med scoutmärken.

Vad Otto dock valde att bortse ifrån var att käppen inte alls kommer från honom från början, utan från hans morfar. Att lägerdeltagarna var så imponerande av de ovanliga och tillsynes exklusiva märkena, kan också ha berott på att många av märkena inte är svenska, utan estniska.

Otto ställde sedan upp på att försöka kasta bollar genom ett hål, något som många av barnen på plats lyckades bra med. Det gjorde inte Otto.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista