Norra begravningsplatsen Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Solna

Misstänkt mord på kyrkogård i Solna

Polisen har spärrat av delar av Norra begravningsplatsen i Solna. Enligt uppgifter till P4 Radio Stockholm har personalen vid kyrkogården hittat en kropp.

Polisen fick larmet vid halv elva och polisens tekniker är på plats och har inlett en förundersökning om misstänkt mord.

– Personal från kyrkogårdsförvaltningen hade gjort vissa fynd som gjorde att man kallade på oss, säger Lars Byström, informationsansvarig på Stockholmspolisen.

– Jag kan bekräfta att man hittat en död kropp, säger John Larsson på polisens länskommunikationscentral till Expressen.

Fyndet gjordes på katolska kyrkogården, som är en del av Norra begravningsplatsen, men som drivs enskilt av katolska kyrkan.

-Vi har ett avtal med dem och hjälper dem att gräva gravar, så det var vår personal som gjorde fyndet, säger Mats Larsson, förvaltningsdirektör vid kyrkogårdsförvaltningen, till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista