Norra begravningsplatsen Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Brottmisstanke avskriven efter likfynd på kyrkogård

1:44 min

Polisen gar avskrivit misstanke om mord angående den kropp som hittades i onsdags på Norra Begravningsplatsen i Solna. I den aktuella graven var en 39-årig kvinna begraven. Hon begravdes 1969.

– Teknikern har arbetat på kyrkogården sedan larmet kom in. Nu vid en samlad bedömning har man konstaterat att ingen misstanke om brott kvarstår, säger Lars Byström, pressansvarig på polisen.

– I den aktuella graven så var det en 39-årig kvinna begraven och hon begravdes 1969.

Hur kom ni fram till det?

– Dels har teknikerna jobbat och sen har man gjort vissa fynd. Den plastsäcken eller vad man ska kalla den var igensatt enligt sådan metoder som användes i slutet av 60-talet. Man har också funnit fragment av att kvinnan har legat i en kista, det fanns visst material under kroppen.

Det var i onsdags som polisen fick larm om att kyrkogårdsförvaltningen gjort vissa fynd. Polis gjorde då bedömningen att brott inte kunde uteslutas varför en förundersökning om misstänkt mord inleddes. Platsen spärrades av och polisens tekniker började undersöka området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista