Arkivbild: Christine Olsson/SCANPIX
Södertälje

Tågförseningar under söndagen till och från Stockholm söderut

0:37 min

Tågtrafiken söderut från Stockholm kommer att dras med förseningar fram till klockan 18 idag, enligt Trafikverket. En nedriven kontaktledning vid Järna orsakade totalstopp i tågtrafiken igår kväll och nu kör man på enkelspår förbi platsen.

Det var strax före klockan 22 på lördagskvällen som strömmen bröts söder om Järna.

– Ett SJ-tåg har kört in i en nedriven ledning. Just nu är det totalstopp. Strömmen har slagits av i ett större område, för att man ska se om det går att koppla om strömmen. Det här drabbar all trafik, både tågen mot Göteborg och Malmö och pendeltågen, sade Lennart Helsing, pressinformatör vid Trafikverket inatt.

Det Trafikverket försökt göra är att sektionera el, så att spåren runt den nedrivna ledningen ska kunna få ström och användas.

– Det är klart att man måste laga ledningen, men att sektionera om elen är ett snabbare sätt när man akut vill ha igång delar av trafiken igen, sade Lennart Helsing inatt.

Även pendeltågstrafiken har drabbats av den nedrivna ledningen.

Den nedrivna kontaktledningen mellan Järna och Mölnbo gjorde att inga pendeltåg gick på sträckan.

– Trafiken ersätts med buss. Enligt tidtabellen så skulle trafiken ha gått en bit in på natten. Nu blir det förseningar, det tar längre tid med buss, sade Jesper Pettersson på Storstockholms lokaltrafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista