TÄBY

Radhuslänga i Täby eldhärjat - misstänkt grov mordbrand utreds

Roslagspolisen: En teori är att branden startat i en av lägenheterna
0:44 min

Polisen arbetar vid radhuslängan i Täby kyrkby, som natten till söndagen brandhärjades. En förundersökning om misstänkt grov mordbrand är inledd. Platsen är avspärrad, de boende är evakuerade och polisen inväntar en teknisk undersökning.

En omfattande brand härjade inatt i en radhuslänga i Täby kyrkby. Vid klockan tjugo i ett inatt var branden under kontroll och nu har räddningstjänsten avslutat sitt eftersläckningsarbete. En person skadades och fördes till sjukhus.

– Vi fick larmet 22.41, då var det övertänt och slog lågor ut från fönstren. Vi fick uppgift om att en person var kvar där inne, och vi har tagit ut en person som vi ger hjärt- och lungräddning, sade Ulf Tholén, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

I fem av de totalt tio lägenheterna härjade elden, men alla lägenheter är idag skadade av antingen rök eller vatten. Räddningstjänsten vet inte var eller varför branden startade.

Men enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet ska någon form av slagsmål ägt rum utanför radhuslängan, följt av ljudet av en explosion och sen brand. Men polisen har inga sådana uppgifter.

En person fick föras till sjukhus.

Under natten arbetade som mest ett trettiotal brandmän på platsen, från fyra stationer. Strax innan klockan ett var branden under kontroll, och nu under morgonen har räddningstjänsten avslutat eftersläckningsarbetet.

Omkring 60 personer är folkbokförda i radhuslängan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".