Mehmet Korkmaz har utsetts till årets torghandlare och ni som brukar köpa era grönsaker på Hötorget känner säkert igen honom. Det hör dock till ovanligheterna att han flankeras av kutlur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt.
Torg

Kulturborgarrådet gillar Mehmets tomater

3:16 min

Mehmet Korkmaz är namnet på årets torghandlare i Stockholm. I stenhård konkurrens knep han titeln som han väntat på länge. 

Han säger själv att han kanske är den yngste någonsin att börja jobba som torghandlare på Hötorget. Exakt hur ung, får dock förbli en hemlighet enligt Mehmed.

Reeceptet bakom framgången, berättar Mehmed, är att provsmaka många råvaror.

- Man ska vara noga när man köper grejerna på morgonen, smakar det inte gott ska man inte köpa in det. Och ska man såklart försöka sälja så mycket som möjligt till kunderna, men man ska aldrig vara framfusig så dem känner sig obekväma.

Exakt var Årets torghandlare-diplomet ska hänga får vi se, men bli inte förvånad om det kommer sitta där i Mehmets grönsaksbod, uppsatt strax över ett berg av kantareller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista