Nynäshamn

Pappa misstänkt för spädbarnsdöd släpptes idag på fri fot

Den pappa som suttit anhållen misstänkt för att ha dödat sitt spädbarn släpptes idag på fri fot. Mannen släpptes efter förhör och det preliminära resultatet efter obduktionen visar att barnet förmodligen har dött en naturlig död.

Mannens advokat, Björn Sandin, säger att pappan nu är hemma hos sin familj och försöker landa i det som hänt.

--Pappan är självklart lättad men samtidigt förkrossad över att ha förlorat sitt lilla barn. Han har under hela häktestiden varit trygg i förvissningen om att han inte varit delaktig i barnets död.

Men mannen är fortsatt misstänkt och utredningen fortsätter i väntan på den tekniska undersökningen och slutgiltiga obduktionsprotokollet.

Rapporteringen i media har varit omfattande men Björn Sandin säger att det är framförallt är publiceringen i sociala medier som varit väldigt utlämnande.

--Där är skadan redan skedd.

Nu väntar man på de slutgiltiga beskeden från obduktionen och advokat Björn Sandin säger att det mesta tyder på att ärendet kommer att läggas ned så snart resultaten är klara.

--Vår förhoppning är att polisen kommer att lägga ned brottsmisstankarna.

Spädbarnet hittades död på måndagmorgonen i hemmet i Nynäshamn och det var pappan själv som larmade SOS.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".