Arkivbild från tidigare midnattslopp.

Midnattsloppet lockade rekordmånga deltagare

Södermalms gator fylldes i natt av löpare när Midnattsloppet gick av stapeln. Snabbast i mål blev Olle Walleräng, Spårvägens Friidrottsklubb, och Frida Lundén, FK Studenterna.

Sent i går kväll gick startskottet för Midnattsloppet. Intresset för att delta har varit rekordstort, med 36 000 anmälda. Av dem uppskattas cirka 30 000 löpare ha kommit till start.

Efter förra årets dödsfall i samband med loppet valde arrangören att satsa extra på säkerheten, med fler sjukvårdare på plats och ambulanser på plats. Inga större incidenter har rapporterats från nattens lopp.

- Det här är egentligen mer en fest än ett löplopp. Det ska vara samba, det ska vara svett och det ska vara asfalt, säger Annika Billberg, pressansvarig på Midnattsloppet.

Vinnaren i damklassen, Frida Lundén, FK Studenterna, sprang på 36, 02. Snabbast i herrklassen, Olle Walleräng, Spårvägens Friidrottsklubb, gick i mål på 30, 07.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista