1 av 3
T-centralen, nr 7 bland världens vackraste tunnelbanestationer. Foto: Erzsèbet / Flickr / CC BY
2 av 3
Station, nr 13 på listan över världens vackraste tunnelbanestationer. Foto. 36widgets / Flickr / CC BY
3 av 3
Rådhuset, nummer 14 på listan över världens vackraste tunnelbanestationer. Foto: Tobias Lindman/Flickr CC BY

Tre tunnelbanestationer i Stockholm finns med på topplistan bland världens vackraste

Tunnelbanestationer T-centralen, Stadion och Rådhuset, finns med på en internationell lista över de vackraste tunnelbanestationerna i världen. Det är sajten Likes.com som utsett listan och lagt upp fotografier på den 15 vackraste stationerna där Stockholms tunnelbana unikt nog och i stark konkurrens tagit sig in med tre stationer.

Sajten Likes.com listar ämnen och fotografier och nu gjort listan över "De mest vackra tunnelbanestationer i världen".

Listan toppas av stationerna på linje A, Prag, Tjeckien, följt av Museumstationen i Toronto, Kanada och stationen Drassanes, Barcelona, Spanien.

Bland amerikanska, ryska och ukrainska stationer kommer tre av Stockholms tunnelbanestationer. På sjundeplats kommer T-centralen. Stadion på trettonde och Rådhuset på fjortonde av de femton som listas.

Till vackra fotografier av stationerna står en förklarande text, fritt översatt:

T-centralen i Stockholm, Sverige, är en annan tunnelbanestation som behagar på listan "vackraste tunnelbanestationer i världen". Vi älskar stationens kreativ design! Vi älskar att väggarna är täckta av färggranna silhuetter av arbetare, för att hylla alla de många arbetare som gjort byggandet av stationen möjligt.

Denna magnifika tunnelbanestation vid Rådhuset byggdes 1975 och fungerar som en av de bästa exemplen på organisk arkitektur i världen. Pendlare skulle kunna tro att de har gått in i en fantastisk underjordisk grotta eller museum när de hoppat av vid denna tunnelbanestation.

Stadion i Stockholm är dekorerad med väggmålningar av regnbågar och diverse andra udda och färgstark tillägg. Detta speciella foto gör att stationen nästan ser ut som en isgrotta, och vi tycker det är en fantastisk idé att dekorera en station så imponerande.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".