1 av 2
Veronica Maggio och Fredrik Eliasson. Foto: Ola Gävert/Sveriges Radio
2 av 2
Veronica Maggio intervjuas i P4 Radio Stockholm. Foto: Ola Gäverth/Sveriges Radio

Veronica Maggio: "Jag vill försöka spela cool och oberörd"

Veronica Maggio intervjuades i samband med att hennes skiva, Handen i fickan fast jag bryr mig, släpptes. Den populära artisten berättar i en intervju för Musikplats Stockholm om bakgrunden till albumtiteln.

-Jag har två sidor, säger Veronica Maggio.

Efter albumet Satan i gatan, som sålde trippel platina 2011, kom nyligen Veronica Maggio med en nytt. Singeln Sergels torg släpptes i augusti och följs nu upp med album. Och på de nya låtarna är det en mer sorgsen och allvarsam Veronica Maggio som lyssnarna får möta.

– Jag har insett att saker och ting kostar i livet. Tidigare har jag varit alldeles för sorglös och naiv, säger Veronica om bakgrunden till senaste låten Sergels torg.

Veronica Maggio berättar om hur jobbigt det är att resa sig efter relationer som inte håller, om att hämta ny kraft och sedan göra sig beredd på att falla igen. Hon beskriver sig själv som en sökare som musiker, som hela tiden vill vidare in i nya samarbeten.

Förra skivan producerades av Christian Walz, men han finns bara med på ett litet hörn nu. Istället har Veronica Maggio kopplat helt andra låtskrivare och producenter till produktionen, bland andra Vincent Pontare och Salem Al Fakir.

– Jag vill inte fastna i gamla hjulspår. Jag längtar alltid bort från det jag precis har gjort, säger Veronica Maggio.

-Men det där låter ju som privatlivet?

-- Man kan säga att du har hittat mitt mest utmärkande mönster i livet, säger hon till Fredrik Eliasson i intervjun. 

På tidigare album har du varit ganska kryptisk i dina texter. Nu känns det som att du är lite mer öppen.

-

-Varför heter albumet Handen i fickan fast jag bryr mig?

-Jag vill se cool och avslappnad ut samtidigt som jag jag tar allt på största allvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista