Basket

Håkansson kniper EM-biljett

Truppen nästan spikad till basket-EM
3:59 min

17-årige Ludvig Håkanson från Bromma i Stockholm finns med i Brad Deans trupp till basket-EM. – Jag började nästan gråta av glädje, säger Håkansson efter beskedet.

Alexander Lindqvist får inte följa med till EM. Det meddelade förbundskapten Brad Dean på eftermiddagens presskonferens.

Det innebär att 17-årige Ludvig Håkanson har en plats i truppen.

– Det är helt sjukt, jag hade inte en tanke på detta när jag kom hit på första lägret. Jag fick kallelsen när jag var på U18-EM, tänkte att det var kul att få vara med och träna. Det har gått klart bättre än jag trodde, speciellt matcherna mot Litauen där gick det mycket bättre än jag förväntat mig, säger Håkanson till förbundets hemsida.

Det var en 13-mannatrupp, och inte en slutlig tolvmannatrupp, som Brad Dean presenterade under tisdagen. De två som slåss om den tolfte platsen är Tobias Borg och Jonathan Skjöldebrand, som i nuläget båda dras med skador.

Om Skjöldebrand blir tillräckligt hel lär han ta den sista platsen.

Här är hela den preliminära svenska truppen:

Tobias Borg, Anton Gaddefors, Viktor Gaddefors, Kenny Grant, Ludvig Håkanson, Jonas Jerebko, Joakim Kjellbom, Brice Massamba, Thomas Massamba, Dino Pita, Erik Rush, Jeffery Taylor.

Gustav Landmark, Radiosporten
gustav.landmark@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".