Inbrottstjuv dömd för att tvingat med en pojke efter villainbrott. Arkivfoto: Armando Franca/Scanpix.
Stockholm

Tjuv tvingade med pojke efter inbrott i Bromma

En 17-årig pojke i Bromma i Stockholm blev bortrövad av en inbrottstjuv under ett inbrott i år. Nu har tjuven dömts till två och ett halvt års fängelse.

Det var i juli som den drogpåverkade mannen gjorde inbrott i en villa i Bromma. En 17-årig pojke låg och sov i villan, men vaknade av ljudet från inbrottet. I trappan möttes han av inbrottstjuven som utrustat sig med en kökskniv, det skriver tidningen Mitt i.

17-åringen tvingades visa var hans mamma, som vid tidpunkten var bortrest, förvarade sina smycken. Enligt domen fick tjuven med sig smycken för 135 000 kronor.

Med kniven i handen tvingade tjuven 17-åringen att följa med, allt för att pojken inte skulle kontakta polis.

På tjuvens moped åkte de till ett koloniområde i Bromma där en bekant till tjuven sålde ett avsågat hagelgevär. Sedan fortsatte färden till en kolonistuga, där 17-åringen och tjuven rökte marijuana. Först därefter fick pojken gå hem.

Enligt åtalet tvingades pojken att röka marijuana, men tingsrätten ogillade den åtalspunkten. Däremot döms mannen för rån, olaga frihetsberövande och brott mot knivlagen till 2 år och 6 månaders fängelse. Dessutom ska han betala ett skadestånd på 32 400 kronor till pojken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".