Starten för Stockholm triathlon 2009. Arkivfoto: Fredrik Persson / SCANPIX /

Stockholm Triathlon förbereds - framkomligheten begränsas

0:45 min

Nu är förberedelserna inför helgens Stockholm Triathlon i centrala Stockholm i full gång. På Slottsbacken har målfållan placerats ut. Framkomligheten kommer att vara begränsad under helgen.

– Stockholms slott är centrum för tävlingen och sedan kör dom varv runt Gamla stan. Det kommer att finnas bra platser runt banan om man vill titta, säger tävlingsledare Mattias Sjöberg.

– Inte minst dom utländska gästerna tycker att det är häftigt att ha ett slott i bakgrunden och få simma mitt inne i en storstad.

Framkomligheten kommer att vara begränsad i Stockholms innerstad i samband med helgens elit-och motionärstävling i Triathlon.

Under lördagen tävlar damer-elit, starten sker klockan 13:20. På söndagen tävlar motionärer och herrar-elit. Motionärerna startar från klockan 08:00 till 12:30. Herrar-elit startar klockan 15:30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista