Elev brännskadad under friluftsdag i Täby

2:18 min

En sjätteklassare på Skarpängsskolan i Täby brännskadades idag vid en olycka under en friluftsdag i Rösjöområdet. Det var ett stormkök som välte och elden spred sig till pojkens kläder.

Det var när eleverna lagade mat på ett stormkök som köket välte och pojkens kläder fattade eld.

– Barnen i årskurs 6 hade friluftsdag i Rösjöområdet och hade olika stationer. På en av dom skulle man koka mat på ett stormkök och på något sätt spred sig elden från stormköket till pojkens kläder. Det fanns vuxenpersonal på plats som tog hand om pojken och såg till att en ambulanshelikopter kom dit och fraktade honom till sjukhus, säger Kristina Eineborg, kommunikationschef i Täby kommun.

Kristina Eineborg vet inte hur allvarligt skadad pojken är. Friluftsdagen avbröts och eleverna samlades istället på skolan.

– Det är naturligtvis väldigt allvarligt och vi hoppas på att han så snart som möjligt tillfrisknar. Och vi får ta hand om dom elever som var i närheten och som blev chockade och den personal som var på plats.

– Lyckligtvis ligger Rösjöområdet bredvid Rösjön och där finns det vatten, så det underlättade, säger

Kommer friluftsdagarna att ske på annat sätt i framtiden?

– Vi kommer förmodligen att fortsätta att ha friluftsdagar sedan tror jag säkert att när vi hämtat oss efter det här, göra en utvärdering under vilka former friluftsdagarna sker och vilken typ av aktiviteter man i så fall gör, säger Kristina Eineborg, kommunikationschef i Täby kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista