Arkivfoto: Scanpix.
Södertälje

Många drabbas när Tjejhuset lägger ned

Efter bara två och ett halvt år tvingas Tjejhuset och Barnens hus i Södertälje att lägga ned sin verksamhet. Pengarna är helt enkelt slut.

Verksamheten drivs av Blå Bandsföreningen och sponsras även av delar av det lokala näringslivet. Men i nuläget saknas cirka hundratusen kronor för att man ska kunna fortsätta och kommunen vill enligt Blå Bandsföreningen inte bidra. Närmare 8000 personer besöker huset varje år.

Förutom att ge unga tjejer en egen mötesplats har man i huset haft en öppen förskola och hållit föräldragrupper. Men nu går det inte längre säger Pirita Jaaksi, på Tjejhuset.


– Vi har engagerat oss frivilligt och kämpat med alla medel men ser tyvärr ingen framtid med verksamhetn om vi inte kan, åtminstone delvis, få kommunalt stöd.

En av tjejerna som drabbas är Carro Mathisen Larsson som är där flera gånger i veckan.


– Jag är arg, väldigt arg och ledsen. Irriterad för att de lägger ned en så bra verksamhet.

Vad kommer det att betyda för dig?


– Det kommer bli tomt och tråkigt, det här har varit som att komma till sin andra familj. Nu finns det inget mer att göra, bara titta på teve.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista