Polisen bevakar avspärrningar vid Tyresö-Flatensjön. Foto:Leif R Jansson/ Scanpix

Paddlande ungdomar bakom hjälteinsats när helikopter kraschade i sjö

0:46 min

En helikopter störtade idag i sjön Tyresö-Flaten i Tyresö kommun. De två personer som befann sig i helikoptern räddades ur vattnet av en grupp kanotister från Kvarnbergsskolan i Huddinge. 

Larmet kom in till SOS Alarm strax innan klockan elva.

- Det var en helikoper som var ute för att ta vattenprover som kom lite för nära vattnet, troligtvis och har gått ner i vattnet, berättar Frida Ryberg som är räddningstjänstens yttre befäl vid olycksplatsen.

Två personer hamnade i vattnet, hur gick det med dom?

- Enligt uppgift ska dom vara oskadade och inte behöva söka sjukvård.

Hur ser det ut där nere nu?

- Ja, helikoptern ligger fortfarande kvar i vattnet och upp och ner, men den är indragen mot land så gått det går med tanke på hur botten ser ut och med tanke på helikopterns storlek. Men just nu avvaktar vi för att se till att vi inte förvärrar någon miljöskada, så att det inte läcker ut någonting.

Varför gick den ner i vattnet? 

- Jag har inga uppgifter om varför den gick ner i vattnet och det kommer i så fall att bli, om haverikommissionen väljer att göra en utredning, som det får komma fram där då, säger Frida Ryberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista