Ann-Margarethe Livh Foto: Claes Amrén

Ann-Margarethe Livh (v) är tillbaka i Stockholm efter attacken i Mogadishu, Somalia

Efter en tid på sjukhus i Nairobi har Livh nu återvänt hem till Sverige för fortsatt vård.

Den 21 augusti i Somalia skottskadades Ann-Margarethe Livh, gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms stad, vid en attack som även kostade två människor livet. En av de dödade var den 24-årige vänsterpartisten Abdirahim Hassan från Husby i Stockholm.

I ett pressmeddelande från Vänsterpartiet i Stockholm säger Ann-Margarethe Livh att hon vill tacka för all den omtanke som visats henne och Abdis familj:

- Vänsterpartiet har startat en fond till Abdis minne, och den kommer att användas till att stödja fortsatt arbete i hans anda.  Det som hänt är en stor tragedi för alla som drabbats och jag ber om fortsatt hänsyn till att vi måste få tid att bearbeta det som hänt i lugn och ro. Det arbetet som vi startade där nere är oerhört viktigt, men vi som gjorde det arbetet är också människor och måste nu ta hand om varandra, säger Ann-Margarethe Livh.

I pressmeddelandet skriver Vänsterpartiet att eventuell uppföljning och intervjuer får avvakta den medicinska behandlingen. "Livh mår efter omständigheterna bra men kommer att behöva fortsatt medicinsk tillsyn i lugn och ro."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista