Michael Wernstedt från Raoul Wallenberg Academy och pristagare Siavosh Derakthi. Foto: P4 Radio Stockholm.

Malmöbo får första Raoul Wallenberg-priset

4:35 min

Raoul Wallenberg-priset går till Siavosh Derakhti från Malmö. Han startade som 19-åring föreningen ”Unga muslimer mot antisemitism”, som arbetar mot främlingsfientlighet. Priset delas ut av Raoul Wallenberg Academy.

Michael Wernstedt, är exekutiv ledamot i Raoul Wallenberg Academy och släkting till Raoul Wallenberg. Han läser upp motivering till att Siavosh Derakthi tilldelas priset:

– Genom sitt enskilda initiativ, och genom att engagera sig ideellt mot främlingsfientlighet, har han blivit ett positivt exempel i Malmö och Sverige. Han är en förebild för andra i sitt engagemang och visar att en enda människas beslutsamhet, att inte acceptera växande intolerens, kan få betydelse.

– Det är vacka ord och det värmer inom mig. Det gör mig mer motivation att fortsätta kämpa för alla människors lika värde, säger Siavosh Derakthi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista