Inget brott bakom dödsolycka med fyrhjuling

Det blir ingen förundersökning om arbetsmiljöbrott i fallet där en polis omkom efter att ha fallit genom isen med en fyrhjuling i centrala Stockholm. Det var i början av mars i år som polisen av okänd anledning plötsligt körde baklänges med fyrhjulingen över ett räcke på kajen vid Norr Mälarstrand.

Polismannen föll ner på Riddarfjärdens is och fick fyrhjulingen över sig. Isen brast och polismannen hamnade under isen.

Han avled senare av sina skador.

Arbetsmiljöverket ansåg att polismyndigheten inte bedömt riskerna vid användningen av fyrhjulingar, och inte heller utbildat den avlidne tillräckligt. Enligt verket fanns det ett samband mellan de bristerna och olyckan och dödsfallet.

Men åklagaren, som hänvisar till den tekniska undersökningen, anser inte att det finns något sådant samband och därmed blir det ingen förundersökning om arbetsmiljöbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".