Tobias Bentley, köksmästare.

Så lagar du "Kap Bon"

Här kommer receptet på en god och lättlagad fiskrätt med harissasås, av Tobias Bentley.

Fisk "Kap Bon" med harissa och citron (4 port).

Du behöver:

  • 600g filé eller 1,5kg hel fisk tex makrill, gös, havsabborre eller seabream (man vill helst ha en fisk med skinnet kvar, men som är fjällad)
  • 4-6 msk harissa (Nordafrikansk Chilipasta)
  • 6 del cous-cous
  • 2 st äggulor
  • 2 dl olivolja
  • 2dl rapsolja
  • 1st citron
  • 1/2 apelsin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör såhär:

Sås 
Riv eller pressa vitlöken och blanda med harissan och äggulorna, vispa i oljorna försiktigt, pressa i saften från citron och apelsin, smaka av med salt och peppar.

Cous-cous
Koka upp 6 dl vatten, salta vattnet och häll det över 6 dl cous-cous i en bunke, lägg över ett lock eller plastfilm och låt stå 5 minuter, sedan är den klar.

Fisk
Salta och peppra fisken ordentligt, har du valt att göra hel fisk kan man med fördel skåra fisken på båda sidor. Stek fisken i smör och olja, eller grilla den. Var noga med att skinnet blir krispigt.

Servera gärna babyspenat till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".