Finlandsfärja på väg genom Furusundsleden. Foto: Hasse Holmberg /Scanpix.

Ordningsvakt på Viking Line åtalas för misshandel

När familjen skulle åka med Finlandsfärjan slutade allt i tumult. Nu åtalas en av vakterna för misshandel, misstänkt för att slagit den 17-årige sonen flera gånger med batong.

Det var den 1 april i år som familjen skulle resa med finlandsfärjan från Viking lines färjeterminal i Stockholm då de stoppades av vakterna. Anledningen ska ha varit att de hade med sig egen mat till yngsta dottern, något som enligt vakterna var förbjudet.

Det hela slutade med att vakterna släpade bort mamman och när den 17- årige sonen sprang fram för att hjälpa henne blev han nedbrottad och misshandlad, skriver tidningen Metro.

Vittnen har sagt till polisen hur de sett att vakterna slagit 17-åringen flera gånger med batong över rygg och lår. Även efter att vakterna brottat ned pojken och satt på handbojor har slagen haglat mot honom.

Den åtalade ordningsvakten menar att han inte gjort nåt brottsligt utan enbart var tvungen att freda sig när han blev attackerad.

Viking line vill inte kommentera händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista