Bussar står stilla i garage. Arkivfoto: Anders Hildemar Ohlson/Sveriges Radio

Risk för skyddstopp för busstrafiken i Märsta

"Mellan 10-40 000 resenärer kan drabbas"
1:06 min

Busstrafiken i Märsta kan komma att stoppas genom ett så kallat skyddstopp.

Under sommaren har det varit stora problem med bland annat stenkastning mot bussar i Märsta. På grund av oro för att även personal och resenärer kan komma att skadas så diskuterar bussföretaget Arriva nu ett eventuellt skyddstopp för trafiken. Något som skulle drabba många resenärer, säger Mimmi Mikic driftschef på Arriva i Märsta:

- Om man skulle göra en väldigt grov och bred uppskattning så har vi pratat om mellan 10-40 000 resenärer och det har ju att göra med att det är många som tex. tar bussen ner till pendeltåget, säger Mimmi Mikic.

Men ni jobbar just nu med att försöka undvika att komma till det läget?

- Ja, just nu samarbetar vi med samtliga parter som vi bara kan tänka oss. Förra veckan satt vi i möten med bland annat kommunen och alla skolor som vi tror kan vara påverkade och nu i veckan kommer vi att sitta i möten med polisen. Att komma till rätta med själva problemet är väldigt, väldigt svårt för oss. Så där vädjar vi ju till samtliga så har man sett någonting eller hört någonting, så tipsa polisen, så att vi kan komma till rätta med det här.

Hur har utvecklingen varit den senaste veckan?

- Det har faktiskt lugnat ner sig lite de senaste dagarna. Varför vet vi inte men vi har fått extra resurser från kommunen i form av väktare och om det har gett effekt... det skulle kunna vara så. Vi hoppas det och kan ju bara hoppas att det här håller i sig så att vi slipper skyddstopp. Det är ju det sista vi vill, säger Mimmi Mikic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".