Stockholms handelskammaren föreslår att bygga ut tunnelbanan till Gustavsberg, Barkarby och Lidingö centrum. Det skulle uppmuntra byggherrar att investera i bygget av 350 000 bostäder. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

350 000 nya bostäder om tunnelbanan byggs ut

1:28 min

350 000 bostäder kan komma att byggas om tunnelbanan byggs ut, enligt en rapport som Stockholms handelskammare presenterade idag.

Att bygga ut tunnelbanan ska vara det bästa alternativet för att få fart på bostadsbyggandet i Stockholm i framtiden, enligt Stockholms handelskammare.

Man menar att bättre förbindelser kommer att locka fler byggföretag att bygga nya bostäder i områden utanför stockholms stadskärna.

Om förslaget blir verklighet ska resenärer kunna åka tunnelbana till och från Gustavsberg, Barkarby och Lidingö centrum.

Utbyggnaden är alltså omfattande och finansering av projektet blir en hård nöt att knäcka för politiker.

– Det är en intressant idé att titta på men den stora utmaningen ligger i finansering av projektet, säger Christer G Wennerholm moderat trafiklandstingsråd för Stockholms läns landsting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista