Stockholm ser PR-fördelar med presidentbesöket

1:35 min

President Barack Obamas i Stockholm innebär inte bara säkerhetspådrag och trafikavspärrningar - det kan också vara ett sätt för huvudstaden att visa upp sig inför världen. Med över 200 utländska journalister på plats hoppas Stockholms stad på positiva effekter.

Finansborgarrådet Sten Nordin (m) är nöjd med besöket trots att han inte får träffa Barack Obama själv. Han tror Obamas visit har stort värde för staden.

- För Stockholm betyder det att vi hamnar i rampljuset och att vi visar att vi klarar av så komplicerade besök som det här ändå är, säger Sten Nordin.

Stockholms stad tror på positiva effekter när staden hamnar i rampljuset och cirka 200 utländska journalister ska hjälpa turistnäringen på traven.

Peter Lindqvist, VD för Stockholm Visitors Board, säger att besöket är bra för turismen:

- PR-värdet att hela världen skriver om Stockholm och Obama var här, det lyfter upp Stockholm internationellt. Det gäller inte bara besöksnäringen, det gäller ju allting, säger Peter Lindqvist.

Men alla stockholmare är inte överförtjusta, Tilda Fagerström till exempel:

- Varför kan de inte hålla det här mötet via Skype? säger Tilda Fagerström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista