Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Recept

Salsiccia med rotsellerimos

Publicerat torsdag 5 september 2013 kl 15.54

Här är Tove Nilssons recept på salsiccia med rotsellerimos och kantareller.

Köp Hem:

  • 800 g rotselleri
  • 1 liter mjölk
  • 300 g kantareller
  • 400 g färsk salsiccia
  • 150 g vaxbönor

Finns hemma:

  • 2 gula lökar
  • smör
  • torkad timjan

Gör så här:

1. Skala rotsellerin och skär i bitar.

2. Låt småkoka i mjölk och en klick smör tills den är mjuk. Se till att det inte bränns!

3. Häll av mjölken men spar ca 4 dl till moset.

4. Mixa rotsellerin till ett mos, tillsätt mjölk och smör till en bra konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör ned 1 krm torkad timjan.

5. Skala och strimla löken. Bryn långsamt i smör i en stekpanna tills den är gyllenbrun och mjuk. Lägg åt sidan.

6. Smörstek kantarellerna. Blanda med löken. Lägg åt sidan.

7. Dela salsiccian på längden och stek ca 10 minuter. Tillsätt lök och svamp i pannan och låt bli varmt.

8. Sänk ned vaxbönorna i korv och mos!

SMAKLIG MÅLTID!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".