Gata i Edinburgh Foto: wikimedia

Vinnaren av Spelet om Stockholm får åka till Edinburgh

Nu är det klart att det blir den skottska staden Edinburgh som blir resmål för vinnaren av höstens omgång av Spelet om Stockholm.

Måndag till torsdag direkt efter nyheterna klockan 7.10, avgörs en match i "Spelet om Stockholm" mellan två lyssnare.
Så här ser reglerna i spelet ut.
Den som vinner matchen står kvar till nästföljande match kommande vardag. Det är upp till den tävlande att kunna medverka vid kommande tävling. Om denna inte kan vara med får vederbörande lämna walk over.

Varje vecka kan man även kvala in i "Spelet" genom en webbfråga som läggs ut på vår hemsida varje torsdag. En person med rätt svar lottas för att möta den aktuella mästaren nästföljande måndag.

Den eller de personer som vunnit flest matcher under säsongen kvalificerar sig direkt till semifinaler.

Semifinal och final hålls i Luciaveckan.

Varje morgon finns frågor om Stockholm - en av dem "går åt" till kvalfrågan. Vilken fråga det blir lottas varje morgon genom att den regerande mästaren/mästarinnan säger en siffra 1-6.

Frågan läses och den lyssnare som först kommer fram i vår telefonsluss (08-653 33 00) med rätt svar möter regerande mästaren/mästarinnan i morgonens match. I det läget återstår fem frågor.

Den som leder efter fem ställda frågor vinner och går vidare till nästa match. Vid oavgjort resultat avgörs matchen med utslagsfrågor.

Varje spelare har endast en chans att samla segrar under pågående säsong. Det betyder att den som tävlat och vunnit en match eller mer inte ges fler möjligheter. Varje spelare kan samla som mest 15 segrar i rad (då är spelaren kvalificerad för semifinal). Detta system ger fler lyssnare chansen att vara med i Spelet om Stockholm.

Tidigare vinnare av hela Spelet om Stockholm tillåts inte deltaga igen.

1:a pris: presentkort på en weekendresa för två till en av lyssnarna framröstad europeisk storstad.

Med reservation för eventuella ändringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista