Huddinge

Två män hittade döda i Stockholmsområdet

Inom loppet av några timmar hittade polisen igår två döda personer i två olika skogspartier i Huddinge och Solna. Polisen misstänker att det ligger brott bakom.

Den första kroppen hittades i ett skogsområde vid Kungens Kurva i Huddinge vid sextiden igår kväll. Det var polisen som hittade kroppen efter att någon ringt SOS Alarm. Vem som ringt kan inte polisen svara på.

Ett par timmar senare hittade polisen ytterligare en kropp, i ett skogsområde i Frösunda i Solna.

– Vi sökte efter en försvunnen person, så anträffade polis den här avlidne, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl på polisens länskommunikationscentral.

Polisen misstänker att det ligger brott bakom båda dödsfallen och har inlett förundersökning om mord. Men tror inte att det finns koppling mellan fallen.

-- I nuläget ser jag ingen som helst koppling mellan de här, det pågår två parallella förundersökningar, jag ser inget samband i ingångsskedet, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl på polisens länskommunikationscentral.

De döda är inte identifierade.

– Den i Södertörn har vi ingen som helst id på, den person som man har anträffat i Frösunda, där tror vi att det är den försvunna personen. Men han är inte identifierad till fullo, fortsätter Fredrik Andersson, vakthavande befäl på polisens länskommunikationscentral.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista