Foto: Helen Ling, P4 Radio Stockholm.

Jimmie Ölvestad hyllas vid Djurgårdens hemmapremiär

Ikväll är det premiär för hockeyallsvenskan och för Djurgården på Hovet. Jimmie Ölvestad som spelat tolv säsonger, men som klev av i somras, kommer att hyllas som spelare.
- En premiär är alltid en premiär, säger Jimmie Ölvestad om kvällens match.

Djurgården tar emot Troja-Ljungby på Hovet ikväll klockan sju och innan dess ska Jimmie Ölvestad hyllas. Under de här säsongerna har han knipit två SM-guld och ett SM-silver. I somras kom beskedet att han lägger skridskorna på hyllan och ikväll möter han fansen på isen, men utan att spela.

- Det känns bra, det känns lite som innan jultomten ska komma, säger Jimmie Ölvestad inför hyllningen ikväll.

Att sluta spela, det var inget svårt beslut att fatta, men han tog tid på sig innan det var klart.

- Det var flera faktorer som låg bakom. Jag känner mig lite sliten fysiskt med den spelstilen jag har,  och jag har hela tiden när jag spelat hockey velat bestämma själv när jag skulle sluta.

En fot kvar i hockeyn
För Jimmie är det inte slut med hockeyn. Det blir en hel del hockey på Björknässkolan i Nacka och han kommer träna sonens hockeylag. Sedan ska han också arbeta i ett friskvårdsprojekt i samarbete med SOK.

Vad krävs för att Djrugården ska bli ett elitserielag igen?
- Det krävs att de fortsätter att spela som de gjort under European Trophy. En bra balans i lgat och en bra defensiv att luta sig mot. Det känns som de har en bra grund att stå på nu, och det är oerhört viktigt.

Matchen ikväll?
- En vinst är väl viktigast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".