Man skjuten till döds i södra Stockholm

0:58 min

En ung man född -91 sköts inatt till döds i närheten av Örby skola i södra Stockholm. Det var vid halvett-tiden som polisen fick larmet om dödskjutningen och som mest letade ett 30-tal poliser efter en eller flera gärningsmän i området.

Larmet kom från ett av flera vittnen som hört skottlossning berättar Elisabeth Värnsten som är stationsbefäl vid södertortspolisen:

- Det är väldigt många människor som har hört ljud och skott avlossas och vem som har hört vad och var, det vet jag inte. Så vad vårt vittne hört, det kan jag inte gå in på, säger Elisabeth Värnsten.

Finns det några gripna?

- Nej, det är okända gärningsmän.

Är det fler som misstänks?

- Ja, man kan tro att det har varit två på platsen, det finns vissa antydningar till att det kan vara två, men det är oklart.

Vad har ni för spår att gå på?

- Vi har inga spår, vi jobbar på det.

Den avlidne mannen, är han känd av polisen sedan tidigare?

- Han är känd av polisen, men hur och varför, det vill jag inte gå in på.

Vad händer på platsen just nu?

- Nu har man hävt avspärrningarna på platsen. Teknikerna är klara där och nu får man fortsätta bedriva utredningsåtgärder och övriga spaningsinsatser, säger Elisabeth Värnsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista