Östberga efter dödskjutningarna: "Väldigt påtagligt när det händer utanför dörren"

Erik Edelin och Rebecka Gustavsson i Östberga om skjutningarna
2:15 min

- Man känner en stor sorg att det ska behöva vara unga människor som stryker med, säger Rebecka Gustavsson som var i en lägenhet precis intill söndagkvällens skjutning. Jag känner mig inte rädd, men det blir ju väldigt påtagligt när det händer utanför dörren.

Under helgen har två unga män, 22 och 25 år gamla, skjutits till döds i området. I fredags kväll skjöts en 22-åring vid Örbyskolan, och på söndagkvällen skjöts en 25-åring i Östberga. Larmet till polisen kom kvart i elva på söndagkvällen. Polisens tekniker har varit på plats och polisen har också pratat med vittnen. Men de efterlyser fler tips.

- Är det människor som gjort iakttagelser så välkomnar vi självklart det, säger Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Han berättar att personen som skjöts i söndagskväll avled senare på sjukhus, men han vill i övrigt inte berätta mer om de två avlidna männen, eller om morden har med varann att göra.

- Det är en av de saker som vi med automatik tittar på. Vi har inte sett något klart samband, men utesluter ingenting, säger Lars Byström.

Boende i området som P4 Radio Stockhom pratade med under måndagen känner sig relativt trygga. De tror inte att de kommer att ändra sitt beteende efter dödskjutningarna i deras närområde.

- Jag känner mig trygg, säger Erik Edelin som bor i området, men man tycker ju ändå att det är obehagligt att det händer såpass nära. En dödsskjutning är inte så himla roligt att uppleva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".