Sanering av oljeutsläpp vid Grand Hotell

Trafikkontoret ska utreda orsaken till oljeutsläppet vid Grand hotel

1:13 min

Trafikverket i Stockholms stad vet fortfarande inte varför brunnslocket stod på glänt. Två hundra liter hydraulolja läckte ut på Stallgatan vid Grand Hotel när lastbilen körde på brunnslocket. Gatan spärrades av och tre cyklister fördes till sjukhus, efter att de gått omkull.

Det blev väldigt halt efter att en lastbil vid sjutiden imorse körde på ett brunnslock på Stallgatan utanför Grand hotel. Två hundra lite hydraulolja läckte ut och gatan fick spärras av fram till klockan halv 12.

Tre cyklister fick föras till sjukhus efter att de kört omkull och avspärrningen kändes av för bil- och busstrafiken i hela centrala Stockholm.

Vad orsaken till olyckan är vet inte Mats Freij, informationschef vid Trafikkontoret i Stockholms stad. Han säger att deras hypotes är att någon utfört ett arbete vid platsen under natten eller gårdagen och inte satt tillbaka locket ordentligt.

Trafikkontoret i Stockholms stad ska utreda och ta reda på orsaken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista