Stal golfbil och krockade med polisen

Flera larm inkom om ett ovanligt rattfylleri i centrala Stockholm tidigt på tisdagsmorgonen. En golfbil med påkopplat släp siktades på Klarabergsviadukten. På släpet satt en berusad person och skrek.

En polispatrull åkte till platsen och försökte få stopp på golfbilen.

– De stannade inte utan körde på polisbilen men till slut blev det stopp, säger Sven-Erik Olsson, talesperson för polisen i Stockholms län.

Föraren misstänks nu för rattfylleri och ett antal andra trafikbrott.

– Det klassas som ett arbetsredskap och får inte köras i trafiken, framförallt inte av någon som är berusad, säger Sven-Erik Olsson.

Golfbilen ska enligt polisen tillhöra Gröna Lund.

– I går stod den parkerad utanför Gröna Lund. På något sätt har någon lyckats få igång den och kört iväg, säger Annika Troselius, informationsansvarig på Gröna Lund.

Under måndagskvällen hade Gröna Lund personalfest men enligt Annika Troselius är det inte anställda på tivolit som lagt beslag på golfbilen.

– Vi vet inte vilka det är men det ska, enligt polisen, inte vara någon som är anställd hos oss. Vår årliga middag är endast för våra anställda som behöver biljett för att komma in, säger Annika Troselius.

Polisen kunde på tisdagskvällen inte bekräfta uppgiften att de misstänkta inte är anställda vid Gröna Lund men utreder om golfbilen har stulits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".