Fredrik Eliasson och Pehr Granfalk. Foto: Maud Johansson SR

Solna växer mest i landet – stora problemet nu är trafiken

6:43 min

Solnas befolkning ökar kraftigt och halva kommunen är en byggarbetsplats. Råsunda är ett av de landmärken som nu ändrar form.
- Det är klart att det är tungt att se Råsunda som finns i mångas hjärtan försvinna. Men jag hoppas att vi kommer att få samma känsla för den nya arenan och att det växer upp ett bra bostadsområde där, säger Pehr Granfalk, moderat kommunstyrelseordförande i Solna.

Solnas befolkning ökar kraftigt och halva kommunen är en byggarbetsplats. Råsunda är ett av de landmärken som nu ändrar form.

- Det är klart att det är tungt att se Råsunda som finns i mångas hjärtan försvinna. Men jag hoppas att vi kommer att få samma känsla för den nya arenan och att det växer upp ett bra bostadsområde där, säger Pehr Granfalk

Solna växer så det knakar och det är inte bara på Råsunda som det ska bli nya bostäder. Enligt tidningen Dagens samhälle är Solna den kommunen som toppar i landet över tillväxt. Idag bor det 71 300 personer i Solna, en ökning på 24 % på tio år. Enligt Pehr Granfalk har Solna hängt med i utvecklingen, och att både skolor och förskolor byggs.

- Det stora problemet just nu är trafiken, och det är att Solnavägen är uppgrävd för tvärbanan. Det finns alltid en utmaning i att bygga ut flera områden samtidigt.

Du har varit politiskt verksam i nästan tjugo år. Vart vill du?

- Framåt. Vi kommer att få en enorm tillväxt här, vi kommer att vara dragare för inte bara Stockholmsregionen utan hela landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista