Den nya skolbyggnaden på Konradsberget på Kungsholmen. Foto: Riccardo Garcia /Sveriges Radio.

Föräldrar oroliga när barn på Kungsholmen måste byta skola

1:40 min

Flytten av barnen på Kungsholmens grundskola i Stockholm oroar föräldrar. 450 barn i åldrarna 6-10 år ska flyttas från Kungsholmen till en annan skola på Konradsberget innan jul. Skolmiljön på de nya skolan skapar nu stor oro hos föräldrarna.

Gabriella Ahlberk har barn på Kungsholmens grundskola. Hon står utanför den nya skolbyggnaden på Konradsberget, dit hennes barn kommer att flytta om några veckor:

– Jag är arg och orolig och väldigt besviken. Det finns för många brister på den skolan dit dom ska flytta. Det här är ju en byggarbetsplats, säger Gabriella Ahlberk.

Föräldraorganisationen Barnverket som jobbar för barns arbetsmiljö och hälsa i skolan ser flytten av barnen som ett tydligt symptom på en utveckling dem sett pågå under många år. Det handlar om att man genomför allt fler förändringar utan att ta hänsyn till barnens hälsa säger Monica Wester från Barnverket:

– Riskbedömningar inför förändringrar är viktiga att göra för barnens skull men det verkar vara helt bortglömt. Barnen kan t ex bli stressade vid en sån här flytt, säger Monica Wester från Barnverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista